شیوه نامه پذیرش در دوره دکتری عمومی پزشکی برای دانش آموختگان مقطع کارشناسی
شیوهنامه پدیرش در دوره د کتری عمومی پزشکی از مقطع کارشناسی از ابتدای سال 1400 برای آن دسته از داوطلبان ورود به این دوره که از این تاریخ به بعد در آزمونهای پذیرش این دوره شرکت می کنند، لازمالاجرا است. این شیوهنامه به عنوان بخشنامه اجرایی ماده 1 آییننامه آموزش دوره دکترای عمومی پزشکی» ابلاغ میگردد. سایر مقررات آموزشی دوره، تابع آخرین نسخه آیین نامه نامبرده مصوب شورایعالی برنامهریزی علومپزشکی خواهد بود.
بر اساس مصوبات شورای گسترش دانشگاههای علومپزشکی, دانشگاههای علومپزشکی واجد شرایط میتوانند حداکثر 20 درصد ظرفیت آموزشی خود در آموزش پزشکیعمومی را به برنامه دوره دکترای پزشکیعمومی از کارشناسی، اختصاص دهند.
ماده 1- داوطلبان واجد شرایط زیر میتوانند در آزمون ورودی دوره شرکت کنند و پس از موفقیت در آزمون کتبی و شفاهی، مطابق آییننامههای دورههای پزشکی عمومی ادامه تحصیل دهند. (شرایط و نحوه ادامه مراحل تحصیل، در آییننامه آموزش پزشکیعمومی از کارشناسی آمده است.) علاوه بر سایر شرایط عمومی. داوطلبان ورود به دوره دکتری عمومی پزشکی باید دارای ویژگیهای دیگری به شرح زیر باشند:
1. واجد شرایط عمومی تحصیل رایگان در جمهوری اسلامی ایران بر اساس قانون آموزش رایگان و یا داوطلب واجد شرایط استفاده از ظرفیت ویژه آموزش دانشگاه در رشته پزشکی عمومی، مازاد بر نیاز کشور با پرداخت شهریه باشند.
2. فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ناپیوسته یکی از رشته های گروه آزمایشی علوم تجربی وعلومریاضی و فنی باشند.
. حداکثر سن در زمان ثبت نام آزمون، 25 سال تمام باشد.
تبصره: مدت زمان سربازی و طرح نیروی انسانی به حداکثر سن، اضافه میشود.
4. دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت داثم از نظر نظام وظیفه (در مورد آقایان)
تبصره: کسانی که خدمت نظام وظیفه آنان حداکثر تا قبل از شروع نیمسال اول سال تحصیلی مربوطه (زمان ثبتنام پس از قبولی در دانشگاه مربوطه) به اتمام میرسد، میتوانند به صورت مشروط درآزمون، شرکت کنند. بدیهی است در صورتی که پذیرفتهشدگان در آزمون تا زمان ثبت نام کارت پایان خدمت دریافت نکرده باشند، قبولی آنان کان لم یکن تلقی خواهد شد. دانشگاه هیچ مسولیتی درمورد مکاتبه با سازمان نظام وظیفه و اخذ مجوز یا مهلت و همچنین در مورد خسارات احتمالی که از این ناحیه به داوطلب وارد میشود، ندارد.
5. دانشآموختگان و دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد، دکتریحرفهای و دکتریتخصصی (PhD) ازدانشگاههای سراسری, آزاد و غیره حق شرکت در آزمون را ندارند.
6. معدل کل دیپلم 18 و بالاتر باشد.
7. معدل مقطع کارشناسی 17 و بالاثر باشد.
تبصره: در موارد اعلام نمره به شکل الفبایی، در داوطلبانی که مدرک خود را از خارج از کشور اخذ نمودهاند، نمره الف (A) قابل قبول است.
تبصره 2: دانشجویان مشمول آییننامه استعدادهای درخشان در رشتههای مورد پذیرش و برگزیدگان المپیادهای علمی دانشجویی، از بند 7 شرایط ورود به دوره معاف میباشند.
دانشجویان موضوع این تبصره عبارتند از:
الف) برگزیدگان آزمون سراسری گروه علومتجربی تا رتبه 500 کشوری و علومریاضی و فنی تا رتبه 250 کشوری، در آزمون سراسری کنکور (با معرفی سازمان سنجش آموزش کشور).
ب ) دارندگان مدال طلا، نقره و برنز کشوری از المپیادهای علمی دانشآموزی (با معرفی وزارت آموزش وپرورش)
ج ) برگزیدگان حائز رتبههای اول تا سوم نهایی جشنواره رازی، جشنوارههای خوارزمی (در زمینه علوم پزشکی) با معرفی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و گروه غیر پزشکی با معرفی وزارت علوم تحقیقات و فناوری.
د) مالکان ابداع یا اختراع ثبت شده با تأیید معاونت تحقیقات و فن آوری وزارتخانههای مربوطه.
ه ) دانشجویان نمونه کشوری گروه پزشکی با معرفی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و رشتههای غیر پزشکی، با معرفی وزارت علوم تحقیقات و فناوری.
و) دانشجویان پژوهشگر برجسته به تأیید شورای پژوهشی دانشگاه و براساس دستورالعملی که از سوی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت متبوع، تدوین و به دانشگاهها اعلام شده است.
ح) برگزیدگان المپیادهای علمی دانشجویی با تأیید مرکز رشد استعدادهای درخشان و معاونتهای آموزشی دانشگاه ها.
8. قبولی در آزمون چند مرحلهای پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع کارشناسی، شامل آزمون کتبی چهار گزینهای و ارزیایی ساختارمند فراشناختی است.
تبصره: از بین شرکتکنندگان در آزمون کتبی، حداکثر تا دو برابر پذیرش برای آزمون شفاهی و ارزیابیهای فراشناختی، دعوت به مصاحبه می شوند.
تبصره: دارندگان مدال طلای المپیادهای دانش آموزی، بدون شرکت در آزمون کتبی صرفا با شرکت درمصاحبه و ارزیابی ساختارمند فراشناختی، مورد ارزیابی قرار میگیرند و دارندگان مدالهای نقره و برنز این رشتهها، باید در آزمون کتبی شرکت نموده و حداقل 90 درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در آزمون کتبی را احراز نمایند.
تبصره: برای برگزیدگان طلای دانش آموزی در صورت عدم شرکت در آزمون کتبی 100 درصد نمره. توسط مصاحبه و آزمون شفاهی، احراز میشود.
9. آزمون کتبی چهارگزینهای بصورت متمرکز توسط مرکز سنجش آموزش پزشکی، برگزار میشود. دو برابر ظرفیت پذیرش نهایی، جهت شرکت در ارزیابی ساختارمند فراشناختی، دعوت خواهند شد.
10. مواد و پیکربندی آزمون کتبی پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع کارشناسی، شامل دروس طبق جدول ذیل است.
ردیف
درس
تعداد سوال
1
بیوشیمی
15
2
علوم تشریح
آناتومی
20
3
جنین شناسی
7
4
بافت شناسی
8
5
فیزیولوژی
25
6
ایمونولوژی
10
میکروب شناسی
باکتری شناسی
ویروس شناسی
9
قارچ شناسی و انگل شناسی
قارچ شناسی
انگل شناسی
11
اصول خدمات سلامت
12
اصول اپیدمیلوژی و روش تحقیق
13
زبان
14
روانشناسی مقدماتی/جامعه شناسی مقدماتی
استعداد تحصیلی
مجموع
200
11. آزمون شفاهی به صورت ساختارمند و فراشناختی در حیطه و ایستگاههای ذیل، برگزار میشود:
الف)تفکر نقاد
ب)هوش هیجانی
ج) مهارتهای ارتباطی
د) اخلاق و رفتار حرفهای
ه) بررسی سوابق،CV، بررسی و ارزیابی انگیزه و توانمندیهای عمومی
تبصره: ساختار ایستگاهها و نحوه اجرای آن. هر ساله توسط دبیرخانه پزشکی عمومی و مرکز سنجش آموزش پزشکی اعلام خواهد شد.